ДесертиДруги

Лесни и здравословни бонбони „Кокосова сладост“

Днес ще ви представя лесни за приготвяне, много вкусни и в същото време здравословни бонбони. Нарекох ги „Кокосова сладост“, тъй като съдържат любимите ми кокосови стърготини – аз залагам на невероятните био кокосови стърготини от био магазин „Спирала“. Ползвала съм този страхотен продукт и за приготвянето на други сладкиши, тъй като резултатът винаги е невероятен!
За бонбоните използвах предимно продукти, които са познати на повечето българи, за да може всеки един от вас с лекота да си ги приготвя у дома.
Съчетанието от кокосови стърготини и овесени ядки, фъстъчен тахан и истински акациев мед е божествен! Реших да добавя и парченца от единствения в България ръчно изработен натурален шоколад Гайо, който прави домашните бонбони още по-прекрасни.

Ето я и рецептата:
produkti bio magazin spirala

Продукти:


3 ч.ч. овесени ядки
1 ч.ч. орехи
1 1/2 ч.ч. кокосови стърготини
1-2 с.л. ленено семе
300 гр. фъстъчен тахан
1 1/4 ч.ч. акациев мед
80 гр. натурален шоколад

Начин на приготвяне:
Блендирам овесените ядки за 2-3 секунди и ги изсипвам в дълбока купа. Правя същото и с орехите. Не ги правя съвсем на брашно, за да може твърдите продукти да се усещат в бонбоните.
Изсипвам ги в дълбока купа. Прибавям кокосовите стърготини и лененото семе. Разбърквам с лъжица, за да се смесят добре. Добавям също така фъстъчения тахан и меда, който ухае великолепно.
Нарязвам шоколада на ситни парченца с остър нож.
produkti bonboni

Прибавям и него към сместа и почвам да меся с ръце. Меся около 4-5 минути.

Оформям малки бонбони, като взимам малко от сместа и притискам в ръката си.

vkusni bonboni

Оставям ги в хладилника за 20-30 минути, но ви уверявам, че няма да изчакате дори толкова, защото наистина са много вкусни.

Да ви е сладко!

kokosova sladost

Свързани публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button