Салати и предястия

Руло от тиквички – лесна, евтина и вкусна рецепта

Дойде сезонът на по-леките ястия, а скоро ще настъпи и сезонът на вкусните тиквички, които са подходящи както за солени, така и за сладки изкушения.

Руло от тиквички съм правила и преди, но понякога нямам навика да си записвам точните пропорции и така не успявам да ви дам рецептата. Но този път снимах всичко стъпка по стъпка, за да ви е още по-лесно изпълнението на тази рецепта, която всъщност никак не трудна.

Другото хубаво нещо е, че са ви нужни много малко на брой продукти, а пълнежът зависи изцяло от вас. Ако не искате да добавяте шунка, може да прибавите към крема сиренето копър и пресован чесън. Знаете, че тази комбинация от продукти е супер свежа и вкусна, така че непременно опитайте рецептата с пълнеж по ваш вкус.

Аз винаги беля тиквичките, освен ако не са отгледани от близките ми. Ако вашите са домашни и сте сигурни в произхода им, спокойно може да ги използвате с кората.

Продукти:

2 малки тиквички
100 грама кашкавал
3 яйца размер L
черен пипер
сол

За плънката:

200 грама крема сирене
чесън на прах или 1 пресована скилидка
100 грама шунка

Начин на приготвяне на руло от тиквички:

лесно руло от тиквички
Бързо и икономично руло от тиквички

Измивам, почиствам тиквичките и ги настъргвам на едро ренде. Поръсвам с щипка сол, разбърквам, след което ги изстисквам добре с ръце, за да махна сока, който отделят.

Премествам ги в друга купа, в която добавям настъргания кашкавал, яйцата и подправките.

Пускам фурната да загрее на 180 градуса. Изсипвам получилата се смес в подходяща квадратна или правоъгълна тава, в която предварително поставям хартия за печене. Разпределям хубаво сместа в тавата.

Пека в загрятата фурна до златисто. Изваждам от фурната и оставям да поизстине за десетина минути. След това обръщам върху дъска и отстранявам хартията за печене. Оставям отново да изстине за 5-10 минути.

През това време смесвам крема сиренето с чесъна. Намазвам блата от тиквички с овкусеното крема сирене. Разпределям отгоре шунката (аз използвах пилешка шунка). Навивам внимателно на стегнато руло. Увивам рулото в хартия за печене и оставям така за около тридесетина минути. Отстранявам хартията и нарязвам с остър нож.

руло от тиквички
Лесно руло от тиквички без брашно

Свързани публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button