Печива

Идея за закуска: Хрупкави банички с готови кори и газирана вода

Това е най-добрата закуска, с която може да изненадате семейството си през уикенда

Тези банички са уникални на вкус, приготвят се с малко продукти, хрупкави са, а сърцевината им е супер сочна.

Препоръчвам ви да направите двойна доза, защото всеки ще иска да си хапне поне по няколко…

Ако имате повече кори в пакета, можете да използвате и по четири кори – така стават на още повече слоеве.

Преди време допусках голяма грешка – мажех всички кори с млечна смес. Но това не е добра идея, защото самите кори са фини и се разпадат много лесно. Освен това не стават хрупкави. Затова задължително процедирайте така, както съм ви обяснила по-долу, и ще се радвате на много добър резултат.

Продукти:

1 пакет кори (400 грама – 13 кори)
1/2 ч.ч. газирана вода
1/4 ч.ч. прясно мляко
1/4 ч.ч. олио
1 яйце
сирене (около 300 грама)
няколко лъжици допълнително олио

Начин на приготвяне:

Започвам с приготвянето на млечния сос. В купа разбивам едното яйчице, добавям газираната вода, млякото и олиото. Разбивам хубаво и оставям настрани.

лесни банички
Най-вкусните и хрупкави банички

Вземам една кора и я поръсвам с малко олио, като след това разнасям навсякъде с помощта на силиконова четка. Отгоре поставям втора кора и също я намазвам с олио. След това трета кора, но този път разпределям малка част от млечния сос, като отново може да се разнесе с четка. Поставям четвърта кора и отново сос.

След това разпределям част от сиренето в единия край на корите, като по средата оставям малка част, защото от тези кори ще се получат две банички. Навивам корите по дължина, след което разделям по средата. Внимателно ги поставям в хартия за печене или намазана с олио тава. Следващите ги приготвям с по три кори, като само първата намазвам с олио, а следващите две – със сос, след което процедирам по същия начин като с първите банички.

След като изразходя цялото количество кори, оставям много малка част от сместа с мляко. Подреждам баничките в тавата и правя по 3 малки разреза на всяка. Разпределям останалата смес с лъжица върху всяка баничка. Оставям ги така за 4-5 минути, след което ги поставям в напълно загрята фурна на 200 градуса. Пека ги докато станат златисти на цвят и много хрупкави.

хрупкави банички
Лесни хрупкави банички с едно яйце

Свързани публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button