Десерти

Хит рецепта за чийзкейк без желатин – божествен вкус!

Лесен и вкусен чийзкейк без желатин и печене

Много са хората, които обичат чийзкейк. А както знаете, чийзкейкът без печене в повечето случаи се приготвя с желатин. Аз не съм голям привърженик на желатина. Затова днес реших да ви представя мой вариант за чийзкейк без печене, без желатин, с хубав и стегнат крем от крема сирене и бял шоколад, хрупкава основа от бисквити и апетитно сладко от боровинки.

Това количество продукти са за форма с размер 23 см.

Ако желаете, може да приготвите този чийзкейк без печене и във форма с диаметър 26 см, но количеството бисквити ще ви стигне само за дъното (основата на сладкиша).

Аз този път сложих част и по стените на формата, но вие може да оформите чийзкейка както обикновено.

Продукти:

220 грама бисквити Pettit Beurre
100 грама разтопено масло
500 грама крема сирене
100 грама бял шоколад
100 грама масло
100 грама цедено кисело мляко
сладко от боровинки

мента – за украса, по желание

Начин на приготвяне:

Слагам бисквитите в кухненски робот и ги блендирам докато станат на трохи, след това добавям разтопеното масло и отново пускам робота за около минута. Ако нямате кухненски робот, натрошете бисквитите в плик, след което ги изсипете в купа заедно с маслото и разбъркайте.

Изсипвам бисквитената смес във формата и разпределям по дъното и стените, като притискам добре с пръсти или дъното на чаша. Ако желаете или се затрудните, може да оформите чийзкейка, като притиснете сместа само по дъното на формата, за да се получи блат.

Прибирам формата в хладилника и се заемам с крема.

Начупвам белия шоколад на парчета и го разтопявам на водна баня. През това време в голяма купа разбивам добре омекналото масло докато побелее. Оставям разтопения шоколад за минута-две да се поохлади и на тънка струйка при непрекъснато бъркане добавям към маслото. След това на части добавям крема сиренето и цеденото мляко, но този път за разбъркване използвам шпатула. След като се получи приятен, гъст и гладък крем, изваждам формата от хладилника, изсипвам крема, заглаждам и прибирам отново в хладилника за минимум 2 часа.

След това украсявам с боровинковото сладко, прясната мента и сервирам.

чийзкейк без печене
Чийзкейк без желатин и печене

Свързани публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button