Основни ястия

Картофена пица на тиган за 15 минути!

С тази картофена пица можете да експериментирате много. Най-важните продукти в нея са картофите и доматения сос. Всичко останало зависи от вашата кулинарна фантазия. Този път имах малко повече време и реших да си приготвя сама доматения сос.

Настъргах пресни домати, прецедих, за да се отстранят семките и добавих подправки като босилек, риган, черен пипер, сол и щипка захар. Варих на умерен огън, докато се сгъсти и се получи сос.

Ако нямате толкова време можете да използвате доматено пюре, което да разредите с малко вода и подправите с горепосочените подправки.

За отгоре ползвах прошуто, което го сложих след като вече преместих пицата от котлона.

Както ви казах, зависи изцяло от вас. Можете да прибавите маслини, царевица… каквото имате у дома. Сгответе нещо вкусно на любимите си хора и се усмихвайте по-често!

А сега и рецептата:

Продукти:

1 голям картоф
доматен сос
2-3 гъби
1 пакетче моцарела (125 гр.) – разбира се, може и кашкавал
по желание – някакъв вид колбас
олио

Начин на приготвяне:

Почиствам и нарязвам картофа на тънки филийки. Намазвам тигана с малко олио и подреждам картофите по цялото му дъно както виждате на снимката.

kartofi

Слагам капак и пускам котлона на средна температура. Оставям да се готвят така за около 7 минути. През това време почиствам гъбите и ги нарязвам на филийки.

След като мине това време, намазвам картофите с доматения сос и подреждам гъбите.

gybi i kartofi

Отново слагам капака и оставям да се готвят за още няколко минути. Накрая подреждам предварително нарязаната моцарела и отново захлупвам с капака за минута-два, докато се разтопи.

Ако случайно гъбите си пуснат повечко сок, махам капака и чакам то да се изпари.

След като вече е готово, подреждам отгоре прошуто и сервирам веднага.

vkusna pitsa bez testo

Свързани публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button