Десерти

Ефектни маслени бисквити „Ръчички“ – децата ще се влюбят в тях!

Зарадвайте децата си с вкусни маслени бисквити „Ръчички“! Включете в приготвянето им и тях и забавлението е гарантирано!

Аз очертах ръката на сина ми върху бяла хартия, след което изрязах по очертанията. По този начин имах шаблон, който използвах за оформянето на бисквитите. Ако в момента детето ви е на градина или училище, а искате да го изненадате, намерете шаблон в интернет и го разпечатайте.

Развихрете въображението си. Можете да потопите част от пръстчетата в разтопен шоколад, след като са изстинали напълно. Или пък да нарисувате усмихнато личице, сърце или друго на „дланта“.

На част от бисквитите забучих по една клечка за зъби, но ще е по-удобно, ако имате от по-дългите, които се използват за шишчета.

Продукти:

125 грама масло (омекнало за 20-30 на стайна температура)
1 яйце
100 грама захар
ванилия
285 грама брашно + 10-15 грама за разточване

Начин на приготвяне:

В дълбок съд слагам маслото и захарта. Разбивам с миксер за 2-3 минути. Прибавям яйцето и разбивам отново с миксер на средна скорост докато сместа придобие консистенция на пухкав крем.

Прибавям брашното, ванилията и омесвам меко маслено тесто. Покривам с фолио и прибирам в хладилника за около час.

След това разточвам върху набрашнена повърхност и с помощта на шаблона и нож изрязвам „ръчички“. Премествам ги внимателно в тава върху хартия за печене.

Пека ги в предварително загрята фурна на 180 градуса около 10 минути. Това зависи много и от дебелината на самите бисквити. Трябва много леко на порозовеят по краищата.

Чакам да изстинат за 10-15 минути и чак тогава ги вадя от тавата, защото ако ги извадите веднага, след като са се изпекли, има опасност да се счупят.

маслени бисквити ръчички
Лесни маслени бисквити „Ръчички“

Свързани публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button