Десерти

Най-добрата рецепта за домашни сухи пасти (божествено вкусни)

Лесна рецепта за домашни сухи пасти

Като малка обожавах сухи пасти! Бяха ми любим десерт. После доста им промениха вкуса и в един момент спрях да ги консумирам. От близо 5-6 години не купувам готови десерти от магазина. Ако случайно ми се наложи, гледам да са с по-изчистен състав.

Преди няколко седмици много ми се доядоха шоколадови пастички, но щом влязох в магазина и прочетох какво съдържат, останах разочарована. Имаше състав от поне 8-10 реда, с купища консерванти, сгъстители и подобрители. Тогава си зададох въпроса дали не мога да приготвя вкусни домашни сухи пасти с по-малко продукти. Предварително знаех горе-долу какво искам да съдържат и се залових за работа. Е, за мое огромно щастие се получиха най-страхотните сухи пасти, които съм яла някога!

Непременно опитайте тази разкошна рецепта, за да зарадвате хората около вас. От това количество продукти се получиха 12 броя.

Продукти:

3 яйца
половин чаена чаша захар
ванилия
2 с.л. с връх брашно
1 с.л. с връх натурално нишесте (аз имах царевично)
2 с.л. с връх какао
1 равна чаена лъжичка бакпулвер

За крема:

200 милилитра животинска сметана (неподсладена) – може и растителна, но в такъв случай пропуснете пудрата захар
2 с.л. какао
3 с.л. пудра захар

За отгоре:

100 грама натурален шоколад (ако желаете и отстрани да са покрити с шоколад, използвайте около 150 грама)
2 с.л. олио

Начин на приготвяне:

В съд разбивам яйцата заедно със захарта. Трябва захарта да се разтопи напълно и сместа да стане пухкава и кремообразна. Прибавям останалите съставки и разбивам още един път за кратко или разбърквам с бъркалка. Изсипвам сместа в тавата на фурната, като предварително поставям хартия за печене. Ако нямате или не използвате такава, задължително намажете много хубаво тавата с краве масло.

Разстилам сместа добре с помощта на шпатулка. Пека в предварително загрята на 170 градуса фурна около 10-12 минути. През това време разбивам сметаната заедно с какаото и пудрата захар докато се сгъсти. Прибирам в хладилника.

След като блатът е готов, оставям да изстине (отнема около 15 минути). Изрязвам от четирите страни на блата, за да е равномерен. Обръщам и внимателно отстранявам хартията за печене.

оформяне на домашни сухи пасти
Лесни домашни пасти с крем

Разделям блата на две (както е показано на снимките). Разпределям крема върху едната половина, след което захлупвам с втората половина от блата, като леко притискам.

Нарязвам на 12 еднакви парчета, подреждам ги в поднос, покрит с хартия за печене и прибирам в хладилника.

Начупвам шоколада на малки парчета и го слагам в купичка заедно с олиото. Разтопявам го на водна баня.

Изваждам сухите пасти от хладилника и разпределям разтопения шоколад върху всяка една пастичка с помощта на лъжица. Връщам ги в хладилника за около час, след което са готови за хапване.

А ако имате търпение, на следващия ден са още по-вкусни.

домашни пасти с крем
Най-вкусните домашни сухи пасти

Свързани публикации

1 коментар

  1. Днес реших да приготвя вашите сухи сладки,но блатът не ми се получи добре,струва ми се ,че сухите съставки са малко.Защо не пишете грамажа на продуктите,в днешно време във почти всяко домакинство има кухненска везна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button