Десерти

Домашен сладолед с 3 продукта – лесна и бърза рецепта

Много често, когато сме навън на разходка, ни се хапва нещо разхлаждащо и сладко и най-често се спираме на сладолед. Но някога обръщали ли сте внимание на съдържанието на сладоледите, които се предлагат в магазинната мрежа?

А знаете ли, че можете много лесно да си приготвите сами домашен сладолед, като дори няма да има нужда да стоите много дълго време в кухнята?! След рецептата за шоколадовия сладолед, която споделих наскоро, е време да ви покажа и друга много лесна и вкусна рецепта за сладолед.

Този път отново са ви нужни само 3 продукта, като третият не е от най-важните. Рецептата е супер семпла и лесна, като разбъркването и поставянето във фризера ще ви отнемат най-много 5 минути.

Самият сладолед се получава плътен и много вкусен. По желание може да го гарнирате с шоколадови парченца или свежи плодове.

Да не губим повече време, а директно да преминем към бързата рецепта.

Продукти:

500 грама заквасена сметана (20% масленост)
397 грама подсладено кондензирано мляко
ванилия

Начин на приготвяне:

Приготвянето на този сладолед е толкова лесно, че ще се справят и най-малките.

Изсипвам всички продукти в средно голяма купа и разбърквам с бъркалка докато се получи хомогенна смес.

Изсипвам я в подходяща кутия. Ако не искате да цапате съдове, може да разбъркате съставките и в самата кутия, в която ще замразите сладоледа.

Слагам сладоледа във фризера и оставям да замръзне напълно.

5-10 минути преди да го сервирам, изваждам кутията на стайна температура, след което с помощта на лъжичка за сладолед го разпределям в подходящи купички.

Свързани публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button