Десерти

Лесни сладки „Summer“ – вижте тази бърза рецепта

Лятото почти дойде и е време за нещо леко и сладичко. У дома харесваме най-различни сладки, които се приготвят с белтъци. Сред любимите ни са ореховките, забравените сладки и целувките. Вкъщи обичаме да похапваме и мюсли за закуска.

В тази рецепта реших да съединя тези две любими неща и накрая имах едни божествени сладки с белтъци и мюсли.

Мюслито, което аз използвах, е от лимитирана серия на La Garone и е с бял шоколад. А ако знаете колко добре си пасват белтъци и бял шоколад…. Ако искате малко по-разнообразна и апетитна закуска от класическата, непременно опитайте тези топящи се в устата сладки.

Ако искате да се разтопи по-лесно захарта, може да използвате и пудра захар.

Единственото, което знам със сигурност, е, че ще се приготвят доста често в нашата кухня. Направете ги и вие, за да разберете колко са вкусни.

Продукти:

1 чаена чаша мюсли Summer на La Garone
белтъците на 3 яйца
1/4 чаена чаша светла кафява захар
1 ч.л. бурбонска ванилова захар или ванилия

Начин на приготвяне:

Пускам фурната да загрее на 180 градуса.

сладки с мюсли и белтъци
Така се правят бързи сладки с мюсли

В чиста и суха купа слагам белтъците на трите яйца. Започвам да разбивам с миксер на ниска скорост. След като белтъците станат на пяна, лека-полека започвам да прибавям захарта и да разбивам на средна скорост. Разбивам ги докато станат на сняг и сместа е толкова гъста, че да не пада от купата щом я обърнете с дъното нагоре, както е при приготвянето на целувки. Миксерът вече не ни е нужен.

Прибавям ванилията и мюслито на части, като много внимателно разбърквам сместа със силиконова шпатула или дървена лъжица. Трябва сместа да остане въздушна, но съставките да се смесят добре.

Поставям хартия за печене в подходяща тава – за тази рецепта хартията е важна, за да може да се отлепят сладките лесно след изпичане.

Внимателно загребвам смес със супена лъжица и поставям върху хартията за печене. Желателно е да се оставя малко разстояние между сладките.

След като разпределя цялата смес, слагам в загрятата фурна и ги пека 12-14 минути или докато леко порозовеят отстрани.

Оставям да изстинат напълно върху хартията за печене, след което ги отлепвам внимателно и са готови да правят компания на чаша кафе.

бързи сладки с мюсли
Вкусни сладки с мюсли и белтъци

Свързани публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button